Pozitívny stres

04.03.2011 16:57

Stres nemá vždy len negatívne účinky na človeka, je len potrebné naučiť sa jeho účinky využiť vo svoj prospech! Stres, ktorý človeka stimuluje k lepším výsledkom je pozitívny tzv. Eustres! Je dôležitý pri vyvolávaní motivácie, zlepšuje výkon, zvyšuje našu tvorivosť. Napätie a vzrušenie sú potrebné, aby sme sa mohli tešiť z mnohých životných situácií. Vyvoláva tiež pocit naliehavosti a čulosti, ktoré sú potrebné na prežitie v ohrození. 

Tá istá udalosť, s ktorou sa stretávame , môže mať pozitívny alebo negatívny náboj. Závisí iba od významu, ktorý jej pripisujeme. Odborníci preto radia - zmeňte pohľad t.j. hľadajte možnosti, ako sa pozrieť na zložité situácie prostredníctvom pozitívneho myslenia. Naučte sa svoj stres premeniť na novú energiu!

 

Pozitívny stres teda predstavujú situácie, činnosti a veci,

ktoré nás motivujú a pomáhajú pri našom smerovaní k cieľu.

 

Čím častejšie organizmus zažíva eustres, tým je odolnejší a zdravší! Dôležité je preto stres riadiť - uvedomovať si ho a vopred o ňom rozhodovať. Potom si môžeme vybrať, kam investovať túto energiu...!

Stres chcený - úmyselný, vyvolávaný výnimočnosťou navodenej situácie (napr. skok padákom) vyvoláva stav zmeneného vedomia, prekročenie doterajších hraníc možností, miest sebadôvery pre ďalší život.

 

Stres patrí k životu,

pomáha nám prežiť, zvýšiť výkon,

ba niekedy prekonať aj samých seba.

 Pozitívny stres nám dodáva chuť do života :-)

 

POZOR!

MNOHÍ KOMPENZUJÚ NEGATÍVNE PREJAVY ZVÝŠENÝM POČTOM VYFAJČENÝCH CIGARIET, NADMERNOU KONZUMÁCIOU ALKOHOLU A V POSLEDNOM ČASE AJ UŽÍVANÍM DROG, ČO MÔŽE VIESŤKU ZÁVISLOSTI !!!

 

 

 

Zdroj: internet

Späť